PROJECT OP TIJD.

‘Project op tijd’ is in het leven geroepen om  mensen die gevlucht zijn, in de volksmond vluchtelingen genoemd,

  • extra ondersteuning te bieden met het beheren van hun financiën,
  • het op orde brengen en houden van hun administratie,
  • en alle daarbij komende zaken te regelen, te helpen.

Het project is in samenwerking met Kredietbank Limburg, Vluchtelingenwerk, Gemeente Maastricht en AHMW. Het project is een pilot en zal 1 juli 2020 van start gaan. Cliënten komen voor dit project in aanmerking wanneer zij worden doorverwezen door de Kredietbank.

 VOOR WIE?

Dit project is gericht op mensen die gevlucht zijn om de zelfredzaamheid te bevorderen.

 DOOR WIE?

Het project wordt uitgevoerd door AHMW.

 INHOUDELIJK

AHMW heeft verschillende thema’s ( o.a. administratie, Nederlandse maatschappij, budgetteren, internetbankieren),  die aan bod zullen komen.  Er is gekozen voor deze thema’s aangezien de deelnemers hier dagelijks mee te maken heeft. De lessen zullen niet alleen uit theorie bestaan, maar ook praktijk. Er zijn verschillende opdrachten opgenomen in de lessen om cliënten kennis te laten maken met het praktische leven.

Thema administratie: Hier zal er uitleg gegeven worden over de praktische zaken van administratie; wat er gedaan dient te worden met brieven en hoe deze op te bergen etc.

Thema Nederlandse maatschappij: De mensen krijgen een korte introductie in de Nederlandse samenleving.

Thema Budgetteren:  Tijdens deze lessen is het de bedoeling dat men o.a. inzicht krijgt in de eigen inkomsten en uitgaven.

Thema internetbankieren:  Tijdens deze bijeenkomst zal niet alleen het theoretische gedeelte van internetbankieren aan bod komen, maar ook de praktische.

Test: Het project zal met een test worden afgesloten.