Hallo, mijn naam is Rachida Ait Baha.

Ik ben 22 jaar en werk als individuele begeleider bij AHMW. Als ik mezelf zou beschrijven in drie woorden dan zou ik zeggen dat ik behulpzaam, meelevend en creatief ben.

Mijn collega’s binnen AHMW is wat mijn werk zo leuk maakt, de gezellige, warme sfeer, openhartigheid en het vertrouwen van het team. Eveneens is het essentieel om de cliënten niet te vergeten.

Als medewerker van AHMW doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Het moeilijke voor mijzelf is om soms cliënten slecht nieuws te moeten vertellen en dan hun teleurstelling te zien.

Het zijn de kleine dingen waaruit ik mijn inspiratie haal een simpele ‘dankjewel’ of een glimlach als cliënten na een afspraak naar buiten lopen.

Een situatie die mij erg is bij gebleven is die van twee families van Syrische afkomst, als ik  bij binnenkomst wat te drinken aanbied, zij dan zeggen ‘blijf maar zitten ik pak zelf wat te drinken. Wil jij ook wat te drinken koffie, thee of water’.

De dankbaarheid die cliënten uiten is wat mij gewoon een goed gevoel geeft als ik om 16:00u mijn dag afsluit en mij motivatie geeft voor de volgende dag.

´´Helping one person might not change the world but it could change the world for one person´´